Mitä olemme jo oppineet toimintakulttuuristamme koronan ansiosta?

Koronalla on ollut merkittävä vaikutus monen organisaation toimintakulttuuriin. Käytännössä yhden viikonlopun aikana työ oli muutettava etätyöksi tehtävissä, jotka eivät vaatineet suoraa asiakaskontaktia kasvotusten tai valmistusta tuotantolinjalla.

Hyvin moni organisaatio on edelleen tehnyt etätyötä niukasti, olkoonkin, että henkilöstö olisi liputtanut sen puolesta. Suhtautuminen etätyöhön herättää keskustelua ja siihen liittyy työhyvinvointi, luottamus, yhteistyö ja teknologia. Kaikki asioita, joissa on sekä esteitä, mutta myös mahdollisuuksia.

Ne organisaatiot, joissa etätyötä oli tehty jo ennen koronaa edes jossain määrin, pääsivät jatkamaan toimintaansa katkeamattomasti. Ne pystyivät kehittämään etäjohtamista niin, että työntekijät pystyvät suoriutumaan töistään mahdollisimman hyvin.

Mitä tapahtui organisaatiossa, jossa etätyöhön mentiin vasta poikkeustilanteen pakottamana?

Kokemuksemme mukaan monella toimialalla työ pysähtyi. Syntyi tehottomuuden jakso siihen asti, kunnes organisaatio sai koottua rivinsä ja rakennettua teknologian ja työkalut kotoa työskentelemisen mahdollistamiseksi. Suomi on kuitenkin korkean teknologian maa ja joissakin tilanteissa työntekijöiden omat henkilökohtaiset välineet otettiin avuksi.

Ilman muuta korona vaikutti organisaation toimintaan muutoinkin kuin etätyön kautta. Lähes kaikki organisaatiot kärsivät siitä, että virus sulki ihmiset koteihinsa. Se paljasti myös, että työelämän digitalisaatiossa sosiaalisilla kohtaamisilla on edelleen paikkansa.

Koronan myötä jokainen organisaatio on päässyt testaamaan toimintaansa kriisitilanteessa.

Miten onnistuimme tässä kriisissä? Mitä opimme toimintakulttuuristamme ja arvoistamme? Mihin suuntaan niitä olisi tarpeen kehittää? Entä mitä opimme johtamisesta, johtamiskulttuuristamme tai henkilöstömme toiminnasta?

Olemme yhdistäneet HRMPron ja Zermattin kanssa osaamisemme ja kehitimme Kulttuurimylly© -konseptin, joka tukee vauhdittaa organisaatioita tavoitteisiin pääsyä. Se tukee organisaatioita kulttuurin muotoilussa niin, että organisaatio on muotoilijana pääroolissa.

Kehittäminen tarvitsee ympärilleen faktaa. Niinpä kulttuurimuotoilu lähtee liikkeelle kulttuurikartoituksesta, jonka ansiosta organisaatio saa omiin reunaehtoihin sopivan ehdotuksen sekä tuen omalle muotoilutyölleen.

Mikäli kiinnostuit Kulttuurimylly© -konseptista, ota yhteyttä. Keskustellaan miten se voisi tukea teidän organisaatiotanne.

Jaa:
Twitter
LinkedIn
Facebook
Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *