Vuosi yrittäjyyttä takana – Kiitos onnistumisesta kuuluu verkostolle

Ensimmäinen vuosi yksinyrittäjyyttä on takana, mutta onneksi ei ole tarvinnut olla yksin. Haluan kiittää kuluneesta vuodesta verkostoani, joka on mahdollistanut sen, että olen saanut tehdä täysipainoisesti työtä ja hyödyntää kaikkea osaamista, jota minulle on kertynyt työurani aikana. Ilman verkostoani se ei olisi ollut mahdollista.

Moni verkostooni kuuluva henkilö on joko hyödyntänyt osaamistani itse tai luottanut osaamiseeni suosittelemalla minua omille verkostoilleen. Kiitos siis teille entiset kolleegani, asiakkaani, ja valmennettavani sekä nykyiset asiakkaani ja valmennettavani, jotka olette mahdollistaneet minulle antoisan kokemuksen ensimmäisenä yrittäjävuotenani. Olen saanut toteuttaa erilaisia kehityshankkeita, joissa kohteena on ollut koko organisaatio, tietty yksikkö tai yksilö.

Toinen innostava näkökulma verkostotoimintaan kuluneena vuotena on ollut uuden konseptin rakentaminen verkostotuttavan kanssa. Koskaan ei voi tietää, mitä uutta kahden erilaisen osaajan kohtaaminen voi synnyttää. On ollut ilo huomata, että omaa osaamista jakamalla, lähtevät hyvät asiat liikkeelle itsestään. Uudesta yritys- ja organisaatiokulttuurin kehittämiskonseptista tulen kertomaan lisää kesän kääntyessä syksyksi. Organisaatio- ja johtamiskulttuuri ovat keskeisessä roolissa, kun halutaan pysyä mukana kilpailussa, joka pitää tuotteen ja palvelun lisäksi sisällään  myös oikeat osaajat ja henkilöstön. Korona on konkretisoinut organisaatio- ja johtamiskulttuurin haasteet. Kulttuuri on ilmiö, joka heijastuu organisaation kaikkeen toimintaan ja siksi sen arvioinnin ja kehittämisen on syytä olla johtamisen keskiössä.

Omalla kohdallani onnistuminen kuluneen vuoden aikana tarkoittaa siis sitä, että olen saanut tehdä täysipainoisesti työtä sekä oman palvelun tuottamisen että yritystoiminnan organisoinnin parissa. Oman palvelun tuottamisen lisäksi yrittäjä joutuu aivan uudenlaisten haasteiden eteen palveluiden ostajana, sillä itse ei kannata eikä voi tehdä kaikkea. Myös tässä verkoston tuki on ollut tärkeä ja nopeuttanut asioiden kuntoon laittamista. Moni verkostooni kuuluva yrittäjä on tarjonnut omaehtoisesti tukeaan niin toimitilojen, IT-asioiden kuin viestinnän ja taloudenhoidon organisoimisessa. Nämä kaikki ovat asioita, joista ei tarvitse huolehtia, kun on työsuhteessa, mutta ne kaikki täytyy yrittäjänä järjestää niin, että toiminta on sujuvaa ja luotettavaa.

Kiitos siis kuluneesta vuodesta ja toivottavasti saan jatkaa yhteistyötä kanssanne – nykyiset ja tulevat verkostokumppanini. Suhtaudun nöyrästi seuraavaan käynnistyvään vuoteen yrittäjänä, sillä päätökset organisaatioiden kehittämisestä tehdään suhteellisen lyhyellä aikavälillä ja epävarmuuden sietäminen tulevasta kuuluu yrittäjyyteen. Suhtaudun samalla tulevaisuuteen luottavaisesti, sillä organisaatiot haluavat kehittyä ja tarvitsevat näissä toimenpiteissä myös ulkopuolisia toimijoita. Kaikkea ei nimittäin kannata tehdä itse, sillä erilaiset kehitystoimet vaativat erilaista osaamista, jolloin palvelun hankkiminen verkostojen kautta on järkevää.

Jaa:
Twitter
LinkedIn
Facebook
Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *